Nagyon felkapott Horvátország egyetlen koronavírus-mentes megyéje

Amíg egész Horvátország körülbelül a tavalyi számoknak a felét hozza a turisták és a vendégéjszakák számában, addig a magyar határ melletti megye 12%-kal még növelte is a tavalyi számokat. Az ok: az egyetlen koronavírus-mentes megye Horvátországban.
LifeClass Terme Sveti Martin

A magyar határ melletti Muraköz megye (Međimurska županija) Horvátország legkisebb és legsűrűbben lakott megyéje. Ez utóbbi tulajdonság nem igazán előnyös koronavírusos időkben, de a régiónak sikerült az a bravúr, az elmúlt 27 napban nem találtak új fertőzöttet, és már négy napja nincs fertőzött a megyében, mindenki felgyógyult a korábbi betegek közül.

Manapság ennél jobb reklám nem is kell, így nem csoda, hogy népszerű a turisták körében. Az is jelzésértékű lehet, hogy a hazai turisták hová szeretnek járni. Nos, a vendégek 58%-a horvátok köréből jön, de egyre több külföldi veszi ki a magasabb minőségű szállásokat a környéken.

Az aktív betegek száma = NULLA (2020.07.19)

A régió egyik vonzereje a fenti képen látható muraszentmártoni (Sveti Martin na Muri) élményfürdő, de a helyi turisztikai hivatal is ügyesen átsegíti a környék turizmusát a nehéz időszakon.

A vendégek minden elköltött 250 kuna után kuponokat kapnak, amelyet kb. 100 helyi vállalkozásnál beválthatnak. A helyi ételek, sütemények és borok eléggé közkedveltek, így nem csoda, hogy eddig kb. 15 ezer kupont használtak fel, ami 4 millió kunás forgalmat eredményezett a helyi vállalkozásoknak.

A szóval, a siker kézzel fogható. A helyiek már nemcsak azt remélik, hogy megmentették az idei szezont, hanem, hogy jövőre a turisták közül sokan visszatérnek a régióba.