Split új kihívása: séta a stadion tetején, majd ugrás a mélybe

Elég népszerű név lett mostanában a Skywalk Dalmáciában. Július elején a Biokovo-hegység üveghíd kilátóját adták át ezzel a névvel, a múlt héttől pedig Split ismert focistadionjának a tetején vezetnek túrákat hasonló néven.

A Poljud stadion, a Hajduk Split otthona sok nagy csatát látott már. 2005-ben a Debrecen alázta meg itt a helyi kedvenceket (5-0 ide), de tavaly a horvát válogatott vert meg könnyedén (3-0 oda) minket.

Ezen a héten valami új kezdődött a sokat látott stadionban, annak is a tetőszerkezetén. Alpinisták csoportokat visznek fel a tetőre, majd a tetőszerkezet tetején, aztán az oldalán, majd magában a tetőszerkezetben vezetnek túrákat, kb. ott ahol a szakképzett karbantartók teszik rendbe a tetőt alkalomadtán.

poljud.skywalk2

Tehát a program már alapból nem ajánlott tériszonyosoknak. A túra végén pedig jön a bónusz. A swing, vagyis a lengés-himbálózás.

Aki szeretné, az egy hatalmas ugrással levetheti magát a mélybe, természetesen védőfelszereléssel a testén. Az ugrás után pedig szépen himbálózik a kötélen, majd a stadion alján végzi egy hatalmas gumimatracon. Kevésbé bátrak kihagyhatják az ugrást, kezdhetik a hintázással, egy 70 méter hosszú kötél végén a focipálya felett, mint a videóban.

Két alpinista nyolcfős csoportokat vezet naponta kétszer, reggel 9-kor és este 6-kor. A program változhat, ha a stadionban rendezvényt tartanak. Augusztus 1-ig bevezető áron lehet jelentkezni az égi sétára. Felnőtteknek 250 kuna, gyerekeknek 14 év alatt ingyenes.

További információk a vállalkozás honlapján.

Ha már Splitben vagyunk és a magasba vágyunk, akkor ne hagyjuk ki a két év felújítás után újra látogatható harangtornyot se!