104 új koronavírus fertőzött Horvátországban

Az elmúlt napok kellemesen csökkenő tendenciája után sajnos ismét megugrott a friss fertőzöttek száma Horvátországban. Tegnap 108, ma pedig 104 új esetet jelentettek.
Forrás: koronavirus.hr

Az aktív betegek száma azonban kissé csökkent, jelenleg 1112 aktív beteget tartanak nyilván Horvátországban. Tehát mostanában több a gyógyult, mint a friss fertőzött. Az aktív betegek eloszlását a fenti térkép mutatja.

Zágráb, főváros és a legnépesebb város lévén eddig a legmagasabb számot mutatta, de mától csak a második helyen áll (211). Vukovár-Szerém megyében, a szerb határhoz közel még mindig az esküvők betegei fertőznek, most összesen 213 aktív betegnél tartanak.

A harmadik legtöbb fertőzöttet regisztrált megye Eszék-Baranya (136). Itt csak lassan cseng le az apácák fertőzésétől kialakult gócpont. 

A tengerparton is emelkedésnek indult a fertőzöttek száma, és már fertőzött turistákról is érkezik beszámoló. Az Isztrián ma 11 új beteggel lett több, a jelenlegi szám 96.

A legtöbb fertőzöttet tengerparti megyében a  Split régióban találunk. Itt már 114 aktív betegnél tartanak, a gócpont természetesen maga Split, hiszen ez Horvátország második legnagyobb városa.

Akkor most már csak a jó híreket nézzük

Lika-Zengg megye csak 2 beteget figyel jelenleg, a tengerparti megyék közül ez a legkevesebb.

Zadar környékén már napok óta nem jelentettek új beteget, ma is csak egyet.

Szintén NULLA volt az új betegek száma Dubrovnik környékén az elmúlt napokban, ma találtak egy fertőzöttet.

Nem tengerpart, de a Muraköz most is koronavírus-mentes, és itt pörög is a turizmus.

Az előbb említett számok még a kezelhető alatti tartományt mutatnak, több új eset az elmúlt napok kontaktkutatásának eredménye. A szakemberek a maszk viselésétől és a nagyobb rendezvények szabályozásától további csökkenéseket várnak.

Most semmi sem indokolja, hogy ne keressünk szállást a például lenti szálláskeresővel a következő időszakra. Most hiányzik a turisták fele, könnyebb kifogni egy jó ajánlatot, így az idén olcsóbban lehet nyaralni, mint tavaly.