Siker: 60 ezer jegyet adtak el az Adriára közlekedő cseh vonatra

Abszolút sikernek tűnik a Regiojet magáncég horvátországi vasútjárata. Fokozott az érdeklődés, sűríteni kellett a járatokat, a csehek nagyon rákaptak Horvátországra az idén.

Ki vannak éhezve az emberek egy kis napsütésre, egy kis tengerre. Nem csoda, hogy a Regiojet Prága-Rijeka átszállás nélküli éjszakai járatára már az első két nap alatt 9000 jegyet elkapkodtak, most pedig már 60 ezer foglalásnál tartanak a társaság szóvivője szerint.

A vonat egyébként Magyarországon is áthalad. Itthon Csornán lehet rá felszállni, és másnap reggel már Rijekában ébredünk. Menetrend és részletek a magyar lehetőségről itt található.

A vonatok eredetileg heti háromszor közlekedtek volna, de a nagy érdeklődés miatt augusztus végéig naponta járnak, majd utána szeptember 26-ig szintén heti háromszor.

A csehek már hétvégi kirándulócsomagokat is értékesítenek. Péntek reggeli érkezés, két éjszaka szállodában (Rijeka), majd vasárnap vissza Prágába csomagban 220 euróba kerül, amelyből a múlt héten már kb. százat eladtak.

A járat sikerén felbuzdulva már megkezdték a következő év előkészítését is. Nagyon úgy néz ki, hogy összejön a megállapodás a horvátokkal és jövőre már Dalmáciába (Split) is lehet a csehekkel utazni.

A csehek a legaktívabb kelet-európai Horvátország rajongók közé tartoznak az idén. Turisták számában csak a németek és a számos saját horvátországi ingatlannal rendelkező szlovénok előzik meg őket.