Egy nagyon hasznos alkalmazás a nyárra: BorderWatcher határfigyelő

Épp, hogy túl vagyunk a szezon első nagyobb rohamán és már 2-3 órákat kellett várakozni a magyar (és a szlovák, cseh, lengyel és balti) turisták által leggyakrabban használt letenyei határátkelőn.

Nincs még egy olyan applikáció, ami tartalmazza nemcsak Magyarország, de Közép-Európa és a Balkán valamennyi határátkelőhelyét és folyamatosan bővül.

Az alkalmazás használata pofon egyszerű. Színkódokkal jelöli a terheltséget.

Ami sötétzöld az negyed óra alatti várakozást, ami pedig sötét vörös az 4 óránál is több várakozást jelent.

A kettő közötti színséma (világos zöld, sárga, világos piros) lefedi a többi időtartalmat is.

Ha esetleg a felhasználó eltévedne a sok-sok funkció között, használati videók segítségével könnyen megtalálja majd amit keres.

Merthogy az app-ban több mint 20 különféle funkció van, amivel adatot lehet adni, információt lehet jutni vagy egyszerűen csak megkönnyíti a felhasználó életét.

Az app a közösség erejére épít. Nincs annál pontosabb adat, amit olyan tud adni, aki áthaladt a határon!

Várakozási idő (automata vagy manuális) mellett megadható, hogy hány jármű van a sorban, erről akár képet is lehet készíteni.

Ha éppen nincs olyan, aki információt adna, akkor a hivatalos határrendészei oldal információit veszi át.

Adatok megadása mellett rengeteg olyan funkcióval is rendelkezik, amivel információhoz lehet jutni.

A korábban említett terheltségi színskála mellett egy trend diagram mutatja, hogy hogyan alakult a forgalom az elmúlt 5 órában a határátkelőhelyen.

Google maps-en képes mutatni az elmúlt 1 órában adatokat adó felhasználók helyzetét a határon, valamint a sor végének GPS koordinátáját is képes megmutatni. A felhasználók a Google forgalmi térképét is látják az alkalmazásban. 

Statisztikai adatokkal is szolgál, az elmúlt 1 hónap adatai alapján becsüli meg, hogy egy adott nap adott órájában mennyi lesz a várható várakozási idő.

Ahol telepítve van kamera, annak a képét is meg lehet tekinteni valamint egy Facebook szerű hírfolyam is mutatja, hogy a felhasználók milyen adatokat közöltek az elmúlt pár órában.

A két éves évfordulóra elkészült a hivatalos weboldal is, ahol heti/kétheti rendszerességgel érdekes információk tesz közzé a készítő, illetve itt található a Gyakran Ismételt Kérdésekre a válaszok.

Az app elérhetőségei:

Android
iOS
Website
Facebook