Vajon augusztusban megindulnak az olaszok Horvátországba?

Augusztus közepe Olaszországban a Ferragosto ünnepe, ilyenkor a munkahelyek nagy része két hétre leáll és szinte az egész ország elindul nyaralni. Kérdés, hogy idén mennyien választják Horvátországot?

A "Megérdemelt vakáció közelebb van, mint gondolná!" kezdte magyarországi kampányát a horvát turizmus június elején. Ennek az olasz változata a fenti kép, amely most már aktuális lett az olasz piac megdolgozására. Az olaszok most készülnek utazni, kérdés, hogy hová.

Az olaszok Horvátország öt legfontosabb küldőországai közé tartoznak, így nem csoda, hogy kiemelt fontosságú a jelenlét az olasz piacon.

Az idei szezonban eddig nem igyekeztek nagyon Horvátországba. A tavalyi számokkal összehasonlítva idén csak az akkori létszám 30%-a érkezett meg Horvátországba.

Bár az olaszok nagyon kedvelik Horvátországot, de az is kérdés, hogy a náluk is beindult "nyaralj otthon" kampány és a vírus miatti félelem miatt milyen döntéseket hoznak.

Nem meglepő, hogy az olaszok leginkább az észak-horvát részeket szeretik, Mali Lošinj, Rovinj, Medulin, Poreč, Cres, Pula és Umag a legkedveltebb úti céljaik.