Emelkedik! 91 új koronavírus fertőzött Horvátországban

Megfordult a kedvező trend Horvátországban és vélhetően a hétvégi lazulások eredményeként megugrott a friss fertőzöttek száma, sajnos ezzel egyidőben az aktív betegek száma is megemelkedett.
Forrás: koronavirus.hr

Vasárnap "vette át a vezetést" Split-Dalmácia megye a legtöbb aktív fertőzöttek nyilvántartásában, mára ez a kétes dicsőség visszakerült Zágráb városához. Előbbiben 142, a fővárosban 143 az aktív betegek száma.

Ma 91 új beteget találtak, amely jelentős emelkedés az elmúlt napok, sőt, az elmúlt hetek adataihoz képest. Utoljára július 23-án találtak ennél több beteget, akkor 104-gyel gyarapodott a fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek száma szép lassan közelítette az 500-as határt az elmúlt héten, most itt is megfordult a tendencia, a friss fertőzöttek száma miatt ma 618-ra nőtt a számuk.

A legörömtelibb, hogy Isztria megyében már csak 13 aktív beteget tartanak számon, itt néhány hete még a 100-hoz közelített a betegek száma.

A külföldi sajtó által gócpontnak megbélyegzett Novalján (Pag sziget) ma két új (horvát) beteget találtak. Külföldit továbbra sem a bulizó fiatalok között.

Szlovénia ma bejelentette, hogy 17 új betegéből 7 Horvátországban kapta el a fertőzést, de továbbra sem szigorítanak a horvátokkal szemben.

Ezzel szemben a finnek mától vörös kategóriába sorolták Horvátországot, így a hazatérő finnekre 2 hét kötelező karantén vár.