Olaszország kötelező tesztet vezetett be a Horvátországból hazatérőknek

Roberto Speranza, olasz egészségügyi miniszter ma este jelentette be, hogy aláírta a rendeletet, amely szerint négy uniós országból hazatérő olasz állampolgárok csak koronavírus teszt után léphetnek be az országba. 

Horvátország, Görögország, Málta és Spanyolország szerepel a felsorolásban, ahonnan a hazatérő olasz állampolgárok számára kötelező a koronavírus teszt. A rendelet nemcsak az olasz állampolgárokra vonatkozik, hanem bárkire, aki ebből a négy országból érkezik Olaszországba. 

A belépés feltétele, egy 72 órásnál nem régebbi PCR vagy antigén teszt. Ennek hiányában az Olaszországba belépő utasoknak kötelezően koronavírus tesztet kell végeztetniük. Ezt akár a repülőtéren is megtehetik hazaérkezéskor, vagy a lakóhelyük szerinti illetékes egészségügyi intézetben 48 órán belül  - írja a Corriere Della Sera.

Horvátországban tegnap 130 új fertőzöttel a járvány kitörése óta a második legrosszabb napot jegyezték fel. Utoljára július 22-én emelkedett száz fölé a napi új fertőzöttek száma, a legtöbb új esetet, 140-et pedig július 10-én regisztrálták az országban.

Görögországban tegnap 262 új fertőzöttet találtak, amely az eddigi legmagasabb szám a járvány kezdete óta.