Rovinjban tesztelhetik magukat a turisták hazaindulás előtt

A helyi turisztikai hivatal segítséget szeretne nyújtani a hazatérő vendégeiknek. Hazaindulás előtt megszervezik számukra a PCR-teszt lehetőségét.

A helyi turisztikai hivatal segítséget szeretne nyújtani a hazatérő vendégeiknek. Hazaindulás előtt megszervezik számukra a PCR-teszt lehetőségét.

A segítség azért lehet fontos, mert számos ország csak negatív teszttel engedi vissza az állampolgárait karantén nélkül. Sok ország elfogadja az indulás előtt külföldön készült tesztet is. Magyarországra visszatérve jelenleg karantén vár a turistákra, amely két negatív PCR-teszttel kiváltható. Ezek közül elfogadják elsőnek azt, amelyik hazaérkezés előtt és uniós országban készült. 

Az akció a magánszállások vendégeinek szól, mert a szállodák ezt a szolgáltatást már alapból nyújtják a vendégeknek. A szolgáltatás lényege, hogy az érdeklődőknek jelentkezniük kell a turisztikai hivatalnál (telefon: +385 52 811 566 vagy e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), akik megszervezik a tesztelést a Maistra szállodákban.

A szervezés ingyenes, de a tesztelés nem. A PCR-tesztért a mindenkori aktuális árat kell fizetni. A horvát települések tesztállomásait, azok elérhetőségét, árait és szolgáltatásait ez a hivatalos oldal mutatja.

A fenti maszkot a helyi turisztikai hivatal tavaly júliusban készítette. Akkor írtunk róla, hogy az ötlet nagy siker lett. Igazából a turisztikai ágazatban dolgozók védelmére szánták, de később ajándéknak is meg lehetett vásárolni.