Pozsonyból indul vonat az Adriára, az autót is lehet vinni

Egyre jobban alakul a kínálat azoknak, akik vonattal szeretnének lejutni az Adriára a nyári szezonban. Ezúttal az osztrák vasút indít járatot, amely Pozsonyból indul, így érdekes lehet az észak-nyugati országrészben élőknek.
Kép: Visit Split

Egyre jobban alakul a kínálat azoknak, akik vonattal szeretnének lejutni az Adriára a nyári szezonban. Ezúttal az osztrák vasút indít járatot, amely Pozsonyból indul, így érdekes lehet az északnyugati országrészben élőknek.

A Regiojet Győrt és Budapestet is érintő járatáról már írtunk. Most a pozsonyiak egy újabb lehetőséget kaptak lejutni az Adriára.

A vonatok június 18. és szeptember 10. között közlekednek heti két alkalommal, kedden és pénteken. A menetrend szerint 15:51-kor indul Pozsonyból majd Bécsen és Szlovénián át ér le Splitbe másnap reggel 9:50-re. Visszafelé szerdán és szombaton indulnak 16:48-kor a dalmát városból.

A vonatot az osztrák ÖBB közlekedteti, tehát ilyen szintű színvonalra lehet számítani. Modern és légkondicionált kabinok. Érdekesség, hogy autót is fel lehet pakolni a vonatra. Akik tehát Split környékét saját kocsival szeretnék felfedezni, azoknak ezt a jegyvásárlásnál jelezni kell. Összesen 10 személyautót tud egy vonat elvinni. A spliti vasútállomás a központban található, közel a hajóállomáshoz, ahonnan a kompok indulnak.

Az árakat itt lehet megtekinteni.

Ülőjegy 29,90 eurótól, hálókocsis jegy háromágyasban 69,90 eurótól, kétágyasban 89,90 eurótól foglalható. Egyágyasban 139,90 euróba kerül az út. A motorért 79,90 eurót, a személygépkocsiért 109,90 eurót kérnek egy útra.

Kutyát is szállítanak (29 euró), ha az utas külön kabint foglal maguknak. Kiképzett, segítő kutyák ingyen szállíthatók.

Kerékpár csak akkor szállítható, ha az annyira összecsukható, hogy elfér a poggyásztartón, biztonsági okokból az utasok közlekedését nem akadályozhatja.