Zadar megye tengerpartja várja a magyarokat

Kornati-szigetek a közelben

Horvátország és Magyarország kétoldalú megállapodást kötöttek egymás oltási igazolásainak kölcsönös elismeréséről. Az oltás elismerése bármely COVID-19 vakcina esetében érvényes. A megállapodás értelmében az oltási igazolás bemutatásával a horvát és a magyar állampolgárok akadálytalanul utazhatnak a két ország között, azaz korlátozások nélkül, karantén illetve negatív teszt nélkül léphetik át a magyar-horvát határt.

Remek hír ez a legintenzívebb horvát turisztikai forgalmat generáló idegenforgalmifőszezon kezdete előtt.

Az ígéretes várakozásokat visszaigazolja a Horvát Idegenforgalmi Közösség Budapesti Képviselete és a Zadar megyei Idegenforgalmi Közösség által szervezettmai virtuális prezentáció és workshop is, melyen a több mint 110 résztvevő közel 300 virtuális tárgyalást folytatott.

"A magyar partnerek virtuális prezentációk és workshopok iránti nagy érdeklődése igen pozitív mutató a turisztikai szezon beköszönte előtt. Azon felül, hogy a résztvevőknek bemutattuk Horvátország és különösképpen Zadar megye látnivalóit, tájékoztattuk őket a két ország közötti jelenlegi utazási feltételekről is. A Horvátország és Magyarország közötti kétoldalú megállapodásmegszületésének híre a legmegfelelőbb időben érkezett, s bizonyosak vagyunk abban, hogy a magyar turisták nagy része valamely horvát desztinációt választja majd úti céljául "- mondta el Ivana Herceg, hozzátéve, hogy a Budapest és Zadar között megnyílt új, júliustól heti kétszer üzemelő repülőjárat is hozzájárul majd a kedvezőturisztikai trendekhez.

A virtuális eseményen kiemelt témái voltak: a Horvátországba történő beutazás és a hazatérés jelenlegi szabályai, a Safe stay in Croatia nemzeti biztonsági tanúsítvány, valamint Zadar megye gazdag turisztikai kínálata.