Zadar: még kevesen vesznek jegyet a kirándulóhajókra

Egyre jobban pörög a turizmus a horvát Adrián. Megnőtt a vendégek száma, többen reménykednek a helyiek közül, hogy beindul az üzletük, úgy látszik, a hajósoknak még egy kicsit várniuk kell.

A helyi újság szerint eddig elég gyér az érdeklődés a hajózós programok iránt. Valószínűleg nincs olyan magyar turista, akit nem szólítottak volna le a horvát tengerparton egy "fish picknic"-re vagy hajós kirándulásra valamelyik nevezetességhez. Ezeket mi is csak ajánlani tudjuk, bár érdemes előzetesen utánanézni, hogy milyen véleményeket találunk a szolgáltatókról.

Zadar környékén még kevés a fizető vendég, amelynek az okát a hajósok sem tudják. Jobbára találgatnak, hogy a járvány miatt gyér az érdeklődés, vagy az embereknek nincs erre pénze.

A leszólításoknál hiába mondják el milyen biztonsági intézkedéseket tartanak be, vagy a gyér érdeklődés miatt most könnyű betartani a limitált létszámot, mégsem tudnak sok érdeklődőt fogni. A legtöbb érdeklődő azonban saját maga keresi ezeket a szolgáltatásokat és jut el személyesen a hajósokhoz.

Mindenki abban reménykedik, hogy az idei szezon jobban alakul, mint tavaly. Tavaly június közepén tudták kipakolni az első standokat, most már legalább járnak a hajók, ha veszteséggel is.

A tavalyi július a körülményekhez képest jól alakult. Azonban augusztus második felében, amikor a német és az osztrák kormány vörös kategóriába tette Horvátországot és a turistái elmaradtak, akkor minden megváltozott.