Végre! Már 25-26 fokos a tenger Horvátországban

A szezon legmelegebb napjaival indult a hét Horvátországban és ez kedvező hatással van a tenger hőmérsékletére. Az elmúlt két hétben jelentősen emelkedett a vízhőmérséklet, az akkori 18-20 fokos víz helyett most már 25-26 fokban lehet strandolni.

Idén először ma érte el a 26 fok a víz hőmérséklete néhány horvátországi mérőállomáson. Ez az érték már néhány fokkal az ilyenkor megszokott átlag fölött van, így már a fázósabbak is élvezhetik a hűsítő vizet.

tenger0621

Arról nem is beszélve, hogy ezt az értéket legalább 180 cm mély területen mérik 30 centiméterrel a vízfelszín alatt, tehát egy sekély öbölben ennél is melegebbnek érezhetjük a vizet.

A meleg idő a következő napokban is kitart. Északról lefelé haladva alig lesz különbség a hőmérsékletekben. Az Isztrián 34-35, Közép-Dalmáciában 33-34, Dél-Dalmáciában 32-33 fok várható a tengerparton egészen csütörtökig. Dalmácia tengertől távolabbi belső részein 38 fok is kialakulhat. A déli tengerparton inkább az éjszakák lesznek szokatlanul melegek, előfordulhat, hogy reggel már 20-23 fokos minimumról indul a nap.

Mostani előrejelzések szerint hétvégére kisebb enyhülés várható, ami még mindig 30 fok körüli hőmérsékleteket jelent.