90%-kal nőtt idén a magyar vendégéjszaka száma Horvátországban

Az idén eddig több mint 172 000 magyar turista több mint 880 000 vendégéjszakát töltött el Horvátországban, ami az előző év azonos időszakához képest 90%-os növekedést jelent.

A legtöbb vendégéjszakát a földrajzilag legközelebbi megyékben (Kvarner és Isztria) regisztrálták, majd Split-Dalmát és Zadar megye következik.

A magyarok a legtöbb vendégéjszakát Vir, Rovinj és Crikvenica településeken realizálták, s míg a szálláshelyek típusát tekintve a magyarok leginkább magánszállást vesznek igénybe (az összes vendégéjszakák 45% -a), a legnagyobb növekedést a szállodákban (+150%) és a kempingekben (+ 115%) mérték.

Egyre több magyar választja a hajós turizmust és hajókon történő tartózkodást, a turizmus eme formája szintén nagyobb növekedést mutat a magyar vendégéjszakák tekintetében, mint a magánszállások. A magyar turisták átlagosan 5 napot töltenek el Horvátországban.

Habár a magyar turisták többsége (75%) egyénileg utazik, az utazási irodákkal utazók által eltöltött vendégéjszakák száma mutat nagyobb növekedést, ami azt jelenti, hogy idén több turista választotta az utazási irodák által szervezett utakat, mint tavaly.