A horvát kormány ismét befagyasztotta az üzemanyagárakat

A horvát kormány egy hónapra ismét rögzítette az üzemanyagok árát, a mostani rendelet a 95-ös oktánszámú benzinre, valamint a dízelre vonatkozik, a prémium üzemanyagok szabadárasak maradnak

A horvát kormány egy hónapra ismét rögzítette az üzemanyagok árát, a mostani rendelet a 95-ös oktánszámú benzinre, valamint a dízelre vonatkozik, a prémium üzemanyagok szabadárasak maradnak - jelentette be Andrej Plenkovic horvát kormányfő a hétfői sajtótájékoztatóján.

Az eurosuper 95 árát 11,37 kunában, az eurodízelét 11,29 kunában, az adómentes, úgynevezett kék dízelét, amelyet a mezőgazdászok és a halászok használhatnak korlátozott mennyiségben, 6,50 kunában határozta meg a tárca.

A rendelet még hétfőn megjelenik és azonnal hatályba lép - közölte Plenkovic, hangsúlyozva, a kormány ezzel meg akarta mutatni, hogy gondot visel állampolgáraira és megélhetésük színvonalára.

A zágrábi kormány először tavaly október közepén maximalizálta az üzemanyagok árát egy hónapra, majd novemberben további egy hónappal meghosszabbította a rendeletet, de ezt még a lejárta előtt fel is oldotta.