Hat paradicsomi hely

Mindannyiunknak ismerős az érzés. Munka közben egyszerre csak elvándorolnak gondolataink. Gyönyörű tájakról, napsütéses napokról, kristálytiszta tengerről, kiváló ételekről és borokról álmodozol.

Mindössze pár órányi utazás választ el a hedonista élménytől! Fedezd fel a lenyűgöző horvát strandot, tudd meg, hogy miért viseli az „aranystrand“ nevet. Ne csak álmodozz! Kelj fel, nyújtózkodj ki, menj ki az irodából, vedd meg a jegyet, és ébredj fel e csodálatos helyen.

Zlatni rat, Horvátország legismertebb strandja egy természet-alkotta csoda. Brač-sziget, a legnagyobb dalmát szigeten elhelyezkedő Bol település közelében van. A sziget finom borokról, halakról, olajbogyóról és jellegzetes fehér – brači – kővéről híres. A helyiek közül sokan szívesen elmesélik, hogy a washingtoni Fehér Házat is az „ő“ kövük ékesíti. A kőtől is szebb az Adriába kínyújtott kar alakú, hosszú, kavicsos strand. A tökéletes szélnek és hullámoknak köszönhetően a strand a szörfösök és kite surfing kedvelőinek egyik kedvenc úticélja. A strand alakját és hosszát az apály és a dagály váltakozásai, a tengeri áramlatok és a szél határozzák meg. A délutáni, nyugati maestral sok szörföst vonz a strandra. És mivel a strandon nincs homok és tengeri hínár, a hely merülésre is ideális.

A „Zlatni rat“ („Arany Fok“) nem csak a sport- és kalandvágyók paradicsoma. Egy pohár finom horvát borral a kezedben csodálatos naplementében is gyönyörködhetsz. Az Arany Fokon arany pillanatokat élsz meg!

strandok 1 1 

Brač szigete nem az egyetlen édeni helyszínekkel büszkélkedő horvát sziget! Horvátországnak van még egy-két rejtett kincse – a „Horvátország elrejtett gyémántja“, „az elrejtett Édenkert“, és más hízelgő néven ismert helyszíneknek bizonyára te is találnál megfelelő fantázianevet.

A Vis-szigeti Stiniva strand az elrejtett paradicsom tökéletes példája. Egyediségét felismerte a European Best Destination honlap is: 2016 Európa legszebb strandjának választotta. A strand kizárólag hajón vagy hegyen át közelíthető meg, de elhiheted, hogy az erőfeszítés nem hiábavaló.

strandok 2 1 

A Cres-szigeti Lubenice még egy rejtett kincs. A strandon általában nagyon kevesen vannak, a kilátás festői. Ha gyönyörű, festői helyek, homokos és kavicsos strandok, természetes öblök és festői tájak után kutatsz, Krk-sziget az ideális választás a számodra.

 strandok 3 1

A baskai Vela plaža strandot az összes felsorolt jelző díszíti, ezen felül a sportolni vágyók számára is megfelelő kínálattal bír.

 strandok 4 1

Ha igazi „dióhéjban paradicsomot“ keresel, ne hagyd ki a Rab-szigeti Rajska plaža strandot, a családi kikapcsolódás tökéletes helyszínét.

 strandok 5 1

Ha viszont valami teljesen szokatlan élményre vágysz – látogasd meg a Mljet-szigeti Saplunara strandot. A strandon se szálloda, se vendéglő, mindössze néhány jellegzetes helyi ételeket kínáló, fenyőerdővel körülvett kis bódé. Robinzoni és egyben hedonista élmény!

 strandok 6 1

Horvátország valóban sok mindent kínál. Csak lazíts. Ha meleged van – sétálj egyet a türkíz-tiszta vízben, vagy élvezd a helyi étteremben, jó társaságban felszolgált finomságokat. Találd meg magadnak a tökéletes helyet, élvezd a naplementét, az életet. Legyenek felejthetetlen emlékeid!