Házasodna? Tegye meg Horvátországban!

Készül a sorsdöntő „igenre”, de még nem találta meg az ideális helyszínt?

 Mivel mindketten szeretnek vitorlázni, nagyon alkalmasnak tűnik az a gyakori mondat, hogy „behajózni a házasság kikötőjébe”. Miért ne?! Miért ne hajózna be a házasságba, és horgonyt vetne.

Dubrovnik

A világ minden részéről érkező párok egyre gyakrabban Dubrovnikban mondják ki a sorsdöntő „igent”. A választás nehéz, a lista átláthatatlan – a várfalakon belül, vagy közvetlen közelében (Knežev dvor, Revelin és Lovrijenac erődök, Sponza palota), nyári paloták, parkok, vitorlás hajók, szigetek (Lopud és Šipan). Bármelyik helyszínt választ, egy a biztos – nem fog hibázni!

 hazassag horvatorszagban 1.0.1

Isztria

A nyugati isztriai part minden nagyobb településében, Savudrijától Puláig, az a szokás, hogy a hajótúrát összekötik a lakodalommal. A legnépszerűbb isztriai helyszínek a „stancija“ és a „kaštel“ típusú szálláshelyek a szárazföldön, valamint a Brijuni szigetcsoport, és, természetesen, a Pulai Aréna (Amfiteátrum).

 hazassag horvatorszagban 1.0.2

Kvarner

Az Opatijai riviéra számtalan lehetőséget nyújt a lakodalmakra luxusos szállodáival és csúcsminőségű éttermeivel, amelyek a Voloskotól Mošćenička Dragáig húzódó vonalon terülnek el, valamint a riviéra feletti dombokon, Lovranska Dragában és Kastavban, és a Mali Lošinj-szigeten levő Čikat-öbölben.

 hazassag horvatorszagban 1.0.3

Kornati

Azok számára, akik robinzoni életmódot ápolnak, néhány helyen a Kornati szigeteken lakodalmakat is szerveznek. Leggyakrabban a Kornat-szigeti Opat és Vruje öblökben, továbbá Ravni Žakan, Levrnaka és Žut szigeteken. Nem szeretne behajózni a házasság kikötőjébe 152 szigettel körülvéve?

 hazassag horvatorszagban 1.0.4

Šibenik…

Miután felépítették a nagy és luxusos marinát, és mellette új szállodát, Šibenik városa még vonzóbb hellyé vált a nautikus esküvők szempontjából. A marina mellett még két rendkívül vonzó hely van – a Sv. Nikola (Szent Miklós) erőd, amely szinte teljesen a tengerben áll, és a Sv. Mihovil (Szent Mihály) erőd.

 hazassag horvatorszagban 1.0.5

és Skradin

Különleges élmény minden hajózáson, így az esküvő pillanatában is, a Šibenik-csatornán (Šibenski kanal) a Prokljansko jezero (Prokljani tó) elhajózni Skradinig és a Krka folyó torkolatáig. E gyönyörű és csendes kisvárosban kiváló éttermeket talál felejthetetlen esküvői ünnepségekre, lakodalmakra.

 hazassag horvatorszagban 1.0.6

Split

A legnépszerűbb spliti helyek a lakodalmakat illetően a Vila Dalmacija és a Galerija Meštrović, ahol a legismertebb horvát szobrász szobrai találhatók. Mindkét helyiség a Marjan mitikus spliti hegy alatt helyezkedik el, és ami a legfontosabb – elragadtató kilátásuk van a tengerre.

 hazassag horvatorszagban 1.0.7

Hvar és Paklenski otoci szigetcsoport

A kihagyhatatlan lakodalmi úti célok közül sorolhatók Hvar városa és Paklenski otoci szigetek. A helyi éttermekben élvezheti a csúcsminőségű mediterrán ételeket, a sorsdöntő „igen” pedig kimondhatja a Fortica erődben. A Sveti Klement-szigeten, a Paklenski otoci szigetcsoportnak a legnagyobb szigetén, a lakodalmakat a tengerpart mellett, a Vinogradišće-öbölben szokták megtartani. Az e helyeken készült fényképek minden bizonnyal varázslatosak lesznek.

 hazassag horvatorszagban 1.0.8

Vis-sziget

Amennyiben nem kedveli a lakodalmakra irányuló formális helyszíneket, e sziget éppen Önnek való. Vis-szigeten számtalan olyan rejtett öböl van, amely tökéletes a romantikus esküvőhöz. Kösse ki a nyakkendőjét, és mondja ki az „IGEN-t” – tengeri kilátás és az egyik legszebb naplemente mellett.

 hazassag horvatorszagban 1.0.9