Azt hiszed, hogy a Tenerife kerékpáros paradicsom. Gondold meg jobban!

A hivatásos és a szabadidős kerékpárosoknak az elsődleges úti cél listáján a Tenerife és a Gran Canariu szerepel, de kevesen ismerik a Kvarner régiót. E régió a horvát tengerpart északi részén helyezkedik el, amely az egyik legtagoltabb tegerpart a világon. Milyen titkokat rejt a Kvarner, fedezze fel itt!

Egy kicsi mindenből

A kvarneri kerékpározás mindenki számára különleges kihívás lesz, mindenféle érzések járják át, de egy nem – az unalom. A tengerpart menti kerékpározás rendkívüli élmény, mert szó szerint nincsen sík felület, az út pedig az egymásra folytatódó öblöket követi. Néha a tengerszintre ereszkedik, néha a meredek partot követi és mintegy száz méter magas szikla szélén vonul. A tenger színe változó, a türkiz-kéktől a sötétkékig, mert egyes helyeken a part melletti mélység több, mint 30 méter. Ez biztos jele annak, hogy közel vannak a hegyek.

 kerekpar 1.0.1

Irány a magas hegyek

A Kvarner különlegessége, hogy számos lejtő van, amely a tengerszintről emelkedik, és a régió csúcsain ér véget. A Kvarner leghosszabb mászása és a legmagasabb útja 1400 m tengerszint feletti magasságon ér véget, azzal, hogy a 22 km hosszú út állandóan emelkedik az Ičići-i marinától a Vojakig, az Učka legmagasabb csúcsáig. Ez egyben a Tour of Croatia legigényesebb szakaszának a célja, itt tesztelik az erejüket a világon a legjobb csapatok kerékpárosai. A Vojak rendkívüli csúcs, amelyen olyan érzése van, hogy a világ ura, mert róla Isztria látható nyugaton, keleten a Velebit és a Risnjak, és délen az adriai szigetek, amelyek sekély vízben szétszórt kődarabokra emlékeztetnek.

 kerekpar 1.0.2

Hegy tengeri kilátással

Ha elindul Rijeka város kelti része felé, egyedülálló lehetősége van 35 km alatt felmászni a tengerszintről a Platak síelőhelyre, amely erősebb telek során több, mint 100 síelési napot számol, és amelynek a legmagasabb pályájáról ugyanolyan kilátás nyílik, mint a Vojakról, az Učka tetejéről.

kerekpar 1.0.3 

Energia-állomások

Az, ami mindenkit elragadtat, amikor kerékpárüdülésre jön a Kvarnerra, az a kerékpáros életmóddal mindig szinergikus kapcsolatban levő gasztronómia. A helyi éttermek tengeri gyümölcs kínálata egyensúlyban van a régió hegyvidéki részét követő, húsból készült ínyencségekkel. Az élelmiszereknek még mindig megvannak az eredeti, erőteljes ízei.

 kerekpar 1.0.4

Hasznos tippek

A közutak kiváló állapotban vannak, a helyi utak sűrű hálózata lehetővé teszi, hogy élvezze a kerékpározást anélkül, hogy részt venné a városi központok sűrű forgalmában. Hogy megkönnyítse magának a kvarneri tartózkodását, készítse el a kerékpárját a hegyes-dombos területre, közúti kerékpár esetén 34×28, az MTB esetén elég a klasszikus áttétel.

 kerekpar 1.0.5

Ideje pihenni

Itt minden bizonnyal számos szálláshelyen megtalálja a minőség-ár kiváló arányát, ahol nagyszerű szolgáltatást nyújtanak, és tökéletes elhelyezésűek a kerékpáros túrák szempontjából, de akkor is, ha az ablak alatt élvezi a hullámok moraját. A kifejezetten magas minőségű wellness központok sokasága visszaadja az energiáját, és megtölti a két kerékpáros túra közötti regenerálódás idejét.

 kerekpar 1.0.6