Százeurós túrák a montenegrói Nevidio kanyonban

A kanyon madártávlatbólZabljaktól 50 kilométerre található az izgalmas Nevidio kanyon, ahol olyan magas sziklák között lehet gyalogolni, és olyan szűk ösvényeken, hogy a napsugarak egyszerűen nem jutnak le a sziklák közé. Európa egyik legjobb sziklamászó helye 1965 óta látogatható, előtte, ahogy a neve is mutatja (Nevidio, illetve Nevidbog) láthatatlan volt a teljes kanyon-rendszer.

Az idei nyáron szervezett buszos csoportok indulnak Niksic-ből. Bár az út ára kicsit borsosnak tűnik, 100 euró fejenként, de sokak szerint páratlan élmény várja a látogatókat. Az árban benne van a busz transzfer Niksic és kanyon között, reggeli a helyszínen, majd 3-4 órás kirándulás túravezetővel, majd a túra végén egy újabb étkezés.

A szervezők 10-15 fős csoportokat visznek egyszerre, a kanyonban számos hely csak speciális felszereléssel járható, és vannak vizes szakaszok. A kanyon egyik legfőbb látványossága a 100 méter magas Grabovina vízesés, valamint a magas sziklafalak között kanyargó szurdok, amely egy helyen félméteresre is összeszűkül.