Újraindul Montenegró! Az első repülőjárat Budapestről érkezik!

Közel három hónap szünet után ismét fogadnak járatokat a montenegrói repülőterek. Elsők között a Wizzair budapesti járata érkezhet meg kedden.
Petrovac

Júniusban sorra indulnak be az európai járatok a montenegrói repterekre. Nemcsak a fapadosak, hanem az állami Montenegro Airlines is beindítja a járatait.

Elsők közt érkezik a Wizzair járata Budapestről. Ahogy látszik a holnapi járatot még érdemes elengedni a 24 ezer forintos egy útra érvényes ára miatt is. A későbbiekben azonban már találunk olcsóbb jegyeket is.

repjegy.montenegro

Ezzel szemben holnap visszafelé csak 5000 forintot kellene fizetni annak, aki Montenegróban vészelte át a koronavírust és visszatérne Budapestre. Bár Montenegró az európai országok közül - a statisztikák alapján - a legjobban kezelte a járványt, információink szerint a visszatérő vendégeket továbbra is két hét karantén várja Magyarországon.

Montenegró hivatalosan is lezártnak nyilvánította a járványt, nincs aktív fertőzött és megfelelt annak a kritériumnak is, hogy 28 napon át nem találtak újabb fertőzöttet.

Montenegróban továbbra is kötelező a maszk viselete beltéren (pl. bolt, posta, benzinkút, tömegközlekedés, stb.). A podgoricai reptér felkészült az újranyitásra, sűrűn fertőtlenítenek, üvegfalakat építettek be a veszélyesebb helyekre. A reptér kérése, hogy mindenki lehetőleg a légitársaság honlapján intézze el a bejelentkezést.