Nem jó hír: Montenegróban járványhelyzetet hirdettek

Szerdától ismét járványhelyzetet hirdettek Montenegró egész területén, annak ellenére, hogy az Adria-parti ország korábban koronamentes övezetté nyilvánította magát, hiszen 42 napon át nem volt új fertőzött.

A kormány kötelezővé tette a maszkviselést zárt- és szabadtéren is a felnőtteknek és a hét éven felüli gyerekeknek.

 

 

Korlátozzák a rendezvényeken résztvevők számát. Nyitott térben maximum 40, zárt helyen maximum 20 ember tartózkodhat egyidőben egyszerre. A kétméteres távolság betartása kötelező!

A járvány által leginkább sújtott északi régióban apróbb lazításokat vezettek be. A fertőzöttebb településeken, szigorú szabályok mellett, már 6 és 22 óra között kinyithatnak a vendéglátó egységek. Az éjszakai bárok, szórakozóhelyek, diszkók és egyéb zenés rendezvények július 7-i tilalmát egészen július 30-ig meghosszabbították.

Rožaje teleülésen a "kijárási tilalmat" csökkentették. Az eddigi 5 és 18 óra között, most már este 10-ig el lehet hagyni a lakhelyet.

A tengerparton szinte minden (szórakozóhelyek, vendéglők, stb.) zárva tart éjfél és reggel 6 óra között.

Montenegróban szerdára 1900-ról 1998-ra emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírusnak, így a halottak száma 35 maradt.