Montenegróban eltöröltek minden járványügyi intézkedést a belépésnél

Jelentősen enyhítettek a nyugat-balkáni országok a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokon, például több helyen eltörölték a kötelező maszkviselést.

Szerbiában szombattól felfüggesztik az oltási igazolások használatát, valamint eltörlik a zárt térben tartózkodókra vonatkozó számbeli korlátozást is. A védőmaszkok használata zárt térben továbbra is ajánlott, az egészségügyi és szociális intézményekben viszont kötelező. Emellett lehetővé tették, hogy a veszélyeztetett csoportokba tartozók a koronavírus elleni védőoltás negyedik adagját is megkaphassák, ha már eltelt legalább öt hónap a harmadik adag felvétele óta.

Eltöröltek minden intézkedést, amely eddig érvényben volt a Montenegróba történő belépéshez, tehát ezentúl sem oltási igazolásra, sem tesztre nincs szükség ahhoz, hogy valaki az Adria-parti országba látogasson. Az intézkedés pénteken lépett életbe, és egyelőre két hétre szól, de ha a járványhelyzet továbbra is kedvezően alakul, meghosszabbítják. Az oltási igazolások használatát is megszüntetik, ezentúl minden vendéglátó- és szórakozóhely, minden kulturális és sportesemény is igazolás nélkül látogatható.

Bosznia-Hercegovinában is enyhítettek a korlátozásokon, a továbbiakban a maszk viselése csakis az egészségügyi intézményekben kötelező, oltási igazolásokra pedig már nem lesz szükség.