Rekordbevétellel indul a turisztikai év Montenegróban

A helyi miniszter közösségi oldalán tette közzé az alábbi adatot, amely azt mutatja, hogy Montenegró az év első három hónapjában 119 millió euró bevételt könyvelhet el a turizmusból.

Az adat igazából akkor tűnik jelentősnek, ha összehasonlítjuk az előző 12 év hasonló időszakával. Látszik, hogy a korábbiakhoz viszonyítva nagyon kilőtt a turisták költekezése az idén Montenegróban.

montenegro bevetel

A helyi vállalkozók nagyon bizakodva várják az idei szezont. A miniszter szerint minden jel arra utal, hogy idén rekordszezont zárhat a helyi turizmus. Bár azt is hozzátette, hogy a korábbi gondok megmaradtak, itt a zsúfoltságra, a közlekedési dugókra és a turisztikai szektorban jelentkező munkaerőhiányra gondolt.

További jó hír a montenegrói turizmusnak, hogy a gazdag turistákat vonzó szálloda Sveti Stefan szigetén és a szomszédos Miločer villa két év kényszerszünet után idén ismét vendégeket fogadhat,

A helyi turisztikai szakemberek szerint tavalyhoz képest idén kb. 15%-kal emelkedtek a vendéglátás költségei Montenegróban.