"Royal Montenegro": luxuskomplexum épül Budva mellett

Míg a szomszéd Horvátország egyre olcsóbb áraival a tömegturizmusra épít, Montenegró az utóbbi években a tehetősebb vendégeket célozza meg. Ennek újabb bizonyítéka a legújabb luxuskomplexum, amely négy kilométerre Petrovactól, nyolc kilométerre Budva déli részétől, Sveti Stefan közelében, Skočiđjevojkán épül. Vendégeinek a kifinomult ízlés és glamour révén biztosítja majd az exkluzív életérzést. 

A Budvához közeli kis faluban tervezett, "Royal Montenegro Grand Coast" névre keresztelt elit üdülőparadicsom magában foglal majd egy ötcsillagos, 220 szobával és konferenciaközponttal felszerelt szállodát, kaszinót, egy — a megajachtok fogadására alkalmas — kikötőt, spa-centereket, sportcsarnokot, villákat, üdülési ingatlanokat. De kereskedelmi egységeket is a partszakaszra telepítenek: számos üzlet, étterem, kávézó nyit meg a "Royal Montenegro Grand Coast" 66 000 négyzetméteres összterületén.

A Colliers International Montenegró exkluzív tanácsadóként működik közre a montenegrói riviérán indult új projekt építési munkálataiban, amelyek a héten kezdődtek meg. A nemzetközi cég, amely a világ egyik vezető ingatlan-tanácsadó vállalata, 2010-re tervezi a komplexum megnyitását.

A 'Royal Montenegro Grand Coast' a Joud Real Estate Funds és a Monte-Mena projektcégek kooperációjában épül ki.

Az egyiptomi Joud Real Estate Funds az Osoul Fund Management égisze alatt működik. Az egyházi befektetők 450 millió dollárt ruházott be ebbe a projektbe. A csoport a horvát-szerb-montenegrói régió területén folytat jövedelmező beruházásokat. Jelenleg Montenegróra, és a montenegrói tengerpartra összpontosítanak, ahol több mint egymilliárd euró értékben fektettek be.

Az egyiptomiak a Colliers International-on keresztül máris megkezdték a fényűző villák, üdülési ingatlanok értékesítését a montenegrói tengerparton. A 756-855 négyzetméter alapterületű Palatial Rezidenciák saját kerttel, úszómedencével és jacuzzival rendelkeznek. A Cascading Villák 305-480 négyzetméter alapterületű luxusépítmények, míg a Sea Front tengerre néző, lélegzetelállító — egy, vagy kétemeletes — üdülési ingatlanok 2-3 hálószobásak, 150-270 négyzetméter alapterületűek. Az elit lakóegységeket a legmagasabb nemzetközi igényeknek megfelelően alakítják majd ki: fejedelmiek és tágasak lesznek.

Andreas Marambos, a Colliers International Montenegro ügyvezető-igazgatója úgy véli, a "Royal Montenegro Grand Coast" egy innovatív és látványos projekt, amely át fogja alakítani a montenegrói riviérát, és fontos szerepet játszik majd Montenegró idegenforgalmának jövőjében.