A világ legmagasabb szállodája nyílt Hongkongban

Kedden nyílt meg ismét Hongkongban a Ritz-Carlton szálloda, amely ideiglenesen 2008-ban bezárta a kapuit az ázsiai városban. Az új helyen, a közel 490 méter magas Commerce Centre épületének legfelsőbb emeleteit foglalják el a szálloda szobái. Majdnem tíz év építkezés után nyitották meg az új szállodát a nagyközönség előtt.

Az épület 102. és 118. emeletei között találhatóak a szálloda létesítményei, a 103. emeleten a recepció, amely valószínűleg a világ legmagasabban fekvő szállodai recepciója címet is kiérdemli. Összesen 312 szoba és lakosztály található, amelyek közül a legkisebb 52 négyzetméteres, a legnagyobb pedig a 365 négyzetméteres elnöki lakosztály, ahol 100.000 hongkongi dollárba (kb. 2,5 millió forint) kerül egy éjszaka. 

A 117. emeleten egy panorámás medence található, a medence feletti mennyezeten pedig egy 19 méteres LED képenyőt bámulhatnak a vendégek. A vendéglő és a bárok a legfelső, 118. emeleten helyezkednek el, ahonnan remek panoráma nyíilik a tengeri öbölre.

A tervek szerint 2014-ben a kínai Sanghajban a J-Hotel nyit egy ennél is magasabb szállodát, amely körülbelüli 600 méteres magasságával elhódítja a világ legmagasabb szállodája címet a honkongiaktól. 

Uszoda a 117. emeleten