Lengyelország: meztelen fürdő egy lakótelep közepén

(Kép: www.naszemiasto.pl)A fürdő a Katowice mellett fekvő Czeladzban található, ahol a vendégek, férfiak és nők vegyesen, ádámkosztümben jönnek-mennek, napoznak, pihennek és hűsítik testüket a rendelkezésükre álló több medencében - adta hírül a lengyel média.

Aligha érdekelne ez bárkit is, hiszen nudista strandok Lengyelország-szerte szép számmal találhatók, ha a "római fürdő" nem egy lakótelep kellős közepén, egy téren kapott volna helyet. 

A TVN televízió a szomszédos panelházak ablakaiból készített helyszíni felvételeken - az inkriminált testrészeket eltakarva - mutatta be a legújabb látványosságot, amely korántsem nyerte meg minden lakó tetszését, akik ablakukból kitekintve nem akartak hinni a szemüknek. Többeket irritál a látvány, ízléstelennek tartják a dolgot.

A termák vendégei azonban nem zavartatják magukat. Azt javasolják minden tiltakozónak, hogy inkább jöjjön le, és próbálja ki maga is, milyen pompás kikapcsolódás egy igazi, ókori római fürdőben időzni. A tulajdonos szerint a fürdővel minden a legnagyobb rendben van, és cége messzemenően gondoskodik a vendégek egészségéről és szépségéről.

Az alacsonyabb emeleteken lakók közül többen nehezményezik, hogy ők nem élvezhetik a látványt, minthogy a fürdő maradéktalanul csak a felsőbb emeletekről szemlélhető. A tulajdonos salamoni ítéletet hozott. Bejelentette, hogy hamarosan a nyolcadik emeletig nyúló palánkot építtet a fürdő köré, oly módon szolgáltatva igazságot az alsóbb szintek lakóinak, hogy a felsőbb emeleteken élőket is megfosztja az ingyen látványosságtól.