Az Ecologist a Magas-Tátrát a legjobb nemzeti parkok közé sorolta

A szlovákiai Tátra így Svájc, Franciaország, Nagy-Britannia, Görögország, Svédország nemzeti parkjai mellé került. A feltüntetett nemzeti parkok magukba foglalják a csodálatos természeti színtereket a bámulatos növényvilággal és állatvilággal.

A The Ecologist szerint a Magas-Tátra az egyik utolsó olyan hely, ahol még zergével találkozhat - az antilop kritikusan veszélyeztetett fajtájával. Ezen kívül a nemzeti park a mormoták, barnamedvék és sok madárfaj otthona is. A nemzeti park jellemzésében a szerző megemlíti a Tátra legmagasabb csúcsát, a Gerlach-falvi csúcsot /Gerlachovský štít/, a Csorba-tót /Štrbské pleso/ mint a turistautak kiindulópontját, vagy Szlovákia egyik szimbólumát - a Krivánt /Kriváň/.  

A környezetvédelmi igényeket respektáló szálláslehetőség jó tippjeként a lap a Csorba-tón lévő hotelt javasolta. A cikk végén a szerző abban ad tanácsot, hogy Londonban hogyan érhető el Szlovákia, majd a Tátra vonattal. Nem hiányzik a hiperhivatozás sem a Szlovák Köztársaság turisztikai intézményének honlapjára, www.slovakia.travel. A Magas-Tátráról szóló cikk megírásánál a szerző a Szlovák Turisztikai Ügynökséggel /Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR)/ is együttműködött

A világhírű The Ecologist magazint 1970-ben alapította meg Edward Goldsmith. Az újság a környezetvédelmi mozgalom és olyan jelentős kezdeményezések platformjává vált, melyek például felhívják e figyelmet a klímaváltozásra és a globalizációra. Az újság 2009-től már csak elektronikus formában jelenik meg (www.theecologist.org) és elsősorban az aktuális környezetvédelmi témákra összpontosul.