Nincs többé lopás a szállodából – chip kerül a törölközőbe is

Állítólag nemsokára eljön az idő, amikor a jó minőségű szállodai törölköző, köntös, vagy kispárna nem marad „véletlenül" nálunk miután kijelentkeztünk a recepción. Ezen egy egyszerű chip segít majd, amely hangosan jelez, ha a szálloda tulajdonát ki akarjuk vinni a szállodán kívülre.

A nagy szállodák megelégelték, hogy komoly költségekbe kerül a vendégek által hazavitt tárgyak pótlása. Legnépszerűbbek a köntösök, puha törölközők, töltők, ruhafogasok, kávéfőzők, ágyneműk, de volt már, aki lapos képernyős tévével együtt távozott a szállodából.

Mostantól chip a lelke mindennek. A víz és mosásálló chip könnyen belevarrható a törölközőkbe, használatuk nem sokkal növeli meg a költségeket, ellenben tetemes lehet az összeg, amelyet nem kell az ellopott tárgyak pótlására kifizetni.

Jelenleg három (egyelőre titokban tartott) szállodában tesztelik a rendszert. Egy honolului szálloda már bevezette a rendszer, és állítólag 15 000 dollárt spóroltak eddig, például a lopott törölközők száma kb. 75 %-kal csökkent. Iparági becslések szerint, a jobb szállodák törölközőinek 5-20 százalékát kel havonta pótolni. A szálloda korábban négyezer darabos készletet tartott raktáron, azonban mióta radikálisan csökkentek a lopások már kevesebb, mint ezer is bőven elég.