A világ legjobb kilátóhelyei

A norvég fjord feletti sziklatálcaAz 1000 helyet felsoroló könyvből most csak néhányat választottunk ki. Először is a norvég Preikestolen, vagy angol fordításában a Pulprit Rock (prédikáló szikla), amely 604 méter magasan emelkedik az egyik fjord fölé. A körülbelül 25 x 25 méter, majdnem egyenes felületű szikla szélein nincs védőkorlát, a sziklát teljesen úgy hagyták, ahogy a természet megalkotta. Igazán impozáns látvány, már maga a kilátóhely is, és akkor még nem beszéltünk a kilátásról.

A Francia-Alpok híres kilátója

A franciaországi Chamonix feletti Aiguille du Midi egy csodás kilátóhely 3842 méter magasságban, a Mont Blanc tövében. Körülbelül 20 perces felvonózással lehet feljutni a kilátóba, ahonnan tiszta időben leírhatatlan kilátás tárul elénk.Séta a fák tetejénél

2008-ban nyitották meg az ausztráliai Robertson közelében az Illawarra Fly Tree Top Walk látványosságot. Az 500 méter hosszú mesterséges járdát 25 méter magasan építették meg. Ebben a magasságban sétálhatunk az erdő fái között, amely nem mindennapi élményben részesíti a látogatókat.

Galéria további képekkel itt található.