Egyre népszerűbb a Maldív-szigetek

Az egzotikus szigetvilág úgy tűnik sokakat vonz, így a helyi idegenforgalom mit sem érez a válságból. A közel 1200 parányi szigetből álló paradicsomot 931 ezer turista kereste fel 2011-ben (17,6 százalékkal többen, mint az azt megelőző évben), a Maldív-szigeteki Marketing és PR Szövetség (MMPRC) azonban idén szeretne rekordot dönteni, és egymillió látogatót csábítani az Indiai-óceánban elterülő szigetvilágba.

Az előjelzések szerint van esély a turistaérkezések számának további növekedésére, 2012. első negyedévében ugyanis 3,3 százalékkal emelkedett a Maldív-szigeteken vakációzók száma az előző év hasonló időszakához képest. Mindez figyelemreméltó eredmény annak tükrében, hogy a szigetvilágban puccs tört ki év elején, majd Mohamed Nasheed miniszterelnök lemondott.

A Maldív-szigeteki várakozások szempontjából további jó hír, hogy a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) az idei évre 4-6 százalékos növekedést prognosztizált az Ázsiába irányuló nemzetközi idegenforgalomban.

Fehér homokos tengerpartjaival, lenyűgöző víz alatti világával és tökéletesen megkomponált naplementéivel méltán került a turisták kívánságlistájának első helyére a távol-keleti desztináció. A pihenni vágyót itt körülveszi a békés harmónia és szigetek szépsége. Aligha meglepő hát, hogy a Maldív-szigetek tavaly elnyerte a „Világ legromantikusabb úti célja” címet az idegenforgalmi Oscar-gálaként is emlegetett World Travel Awards-on. A díjat azok a turisztikai létesítmények kaphatják meg, amelyek csúcsminőségű élményt nyújtanak a vendégeknek.