Párizsban a legdrágább a szendvics

A hagyományos club szendvics (képünkön) egy párizsi hotelben közel kétszerannyiba kerül, mint Londonban, New York-ban, vagy Moszkvában, derült ki a népszerű egy nemzetközi körképből.

A klasszikus, pirítós szeletek közé polcozott, általában csirkemellet, szalonnát, tojást, salátát és majonézt tartalmazó szendvics megközelítőleg 7600 forintnak megfelelő összeget kóstálnak a francia főváros szállodáiban. Az árak persze eltérőek lehetnek, attól függően, hogy egy ötcsillagos hotelről (itt akár 12 ezer forint is lehet), vagy egy kétcsillagos hotelről (itt 5 ezer forint körüli áron kapható) van-e szó. A árlista második helyén a svájci Genf végzett, ahol átlagosan 7400 Ft a turisták kedvencének számító harapnivaló; míg Londonban 4300 Ft, New Yorkban 3900 Ft, Moszkvában 3700 Ft körüli összeget kérnek el a club szendvicsért.

Szendvics-fronton a tizedik legdrágábbnak számító Londont olyan városok előzik meg, mint Koppenhága, Róma és Tokio. Olcsóbban lehet viszont szendvicsezni Hong Kongban, Berlinben és Amszterdamban; míg a legkevesebbet (átlagosan 2200 Ft-ot) Újdelhiben kérik el a finom falatokért.

– Jóllehet Párizs a világ gasztronómiai fővárosa, a club szendvics borsos ára miatt a turisták inkább rendelnek egy Croque-Monsieurt (vagyis francia melegszendvicset – a szerk.), vagy más snacket – vélekedett Alison Couper, a Hotels.com kommunikációs igazgatója.

A világ legnépszerűbb szállásfoglaló honlapja, a Hotels.com minden városban tíz ötcsillagos, tíz négycsillagos, és tíz háromcsillagos hotel árait vette górcső alá – összesen 750 szállodában. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a Hotels.com munkatársai az árakat 2012. áprilisában rögzítették, amelyeket angol fontból számítottunk át magyar forintra 2012. május 21-én.