Metrókocsik randizóknak Prágában?

A prágai tömegközlekedési vállalat azt tervezi, hogy külön kocsikat jelöl ki a randizóknak a prágai metrószerelvényeken.

Úgy látszik a cseheknek/prágaiaknak is be kell segíteni, hogy egymásra találjanak. Az ottani BKV, vagyis a Ropid, legújabb ötlete szerint a metró lenne a legideálisabb hely arra, hogy a párra vágyók egymással találkozzanak. A metróban úgyis sokan megfordulnak, sok időt töltenek az emberek az utazással, és a szokásos olvasás vagy zenehallgatáson kívül miért ne lehetne mással is eltölteni az időt, mint például ismerkedéssel.

Ahogy ilyenkor lenni szokott még csak az ötlet van meg, de részleteket még nem dolgozta ki senki. Elsődleges tervek szerint az metrószerelvények utolsó kocsiját neveznék ki randizós kocsinak. Az ötlet már itt sokakat kiakaszt, például, akik futva is csak a metró utolsó kocsiját érik el az utolsó pillanatban, és nem azért szállnának be oda, hogy flörtbe kezdjenek.

Az ötleten még van még mit finomítani, de az utolsó kocsi koncepciója egyelőre tartja magát. A szervezők lehetségesnek tartják, hogy csak bizonyos időközönként, heti egy napon, vagy napi egy órában alakulnának át a normális metrókocsik randivonattá.

A megkérdezettek 52%-a helyesli az ötletet, 42 %-a hülyeségnek tartja, a maradék 6%-ot pedig nem érdekli a dolog. Ha minden jó megy, az év végén már próbaüzemben beindulhatnak az első randizós kocsik.