A világ legnagyobb medencéje épülne Japánban

Oszakában egy mostani kanális helyére építenék a 800 méter hosszú medencét.

 A város központjában folyó Dotonbori-csatornában eddig is megfürödtek néhányan, mondjuk ehhez az is kellett, hogy a szokásosnál több alkoholt igyanak, vagy legyen az okuk az ünneplésre, hogy belevessék magukat a vízbe.

A hangos, részeges ünneplők a jövőben is beugorhatnak majd a vízbe, de a tervek szerint egy sokkal modernebb medencébe, és még az is lehet, hogy komoly összegű jegyet kell ezért fizetniük. A csatorna és környéke sokáig a város egyik szégyenfoltja volt a lepukkant környezete miatt, de az utóbbi időben a csatorna melletti sétányt teljesen felújították, és most az egyik helyi befolyásos politikus azzal az ötlettel állt elő, hogy csináljanak medencét a kanálisból, vagyis épüljön meg a vélhetően a világ legnagyobb medencéje, a maga 800 méteres hosszával és 12 méteres szélességével.

A Japantimes.co.jp szerint június és szeptember között lehetne használni a medencét, és az első óra 1000 (kb. 2200 Ft) jenbe, minden további óra 500 jenbe kerülne. Bár az ötletgazdák szerint ezek az árak valószínűleg még változni fognak, és inkább felfelé. A projekt körülbelül 3 milliárd jenbe (6,6 milliárd Ft) kerülne, de nem egységes a terv fogadtatása. A szervezők olyan közvélemény kutatásokat lobogtatnak, amelyben a lakosok 70 %-a helyesli a tervet, ezzel szemben az ellenzők teljesen eltérő számokkal jönnek. A tervek szerint a gigantikus medence 2015-re készülne el.