Mr. Darcy szobra áll a Hyde Park tavában

London új idegenforgalmi látványossága Jane Austin főhőse, ahogy a filmben láthattuk.
Kép és szöveg: http://www.independent.co.uk
Kép és szöveg: http://www.independent.co.uk

A statisztikák szerint hetente átlagban kilenc órát a tévé előtt töltő britek legemlékezetesebb filmjelenete, amikor a Jane Austin regényéből készült filmben (Büszkeség és balítélet) Colin Firth átázott ingben kigyalogol a Lyma Park tavából. A BBC változata ugyan már lassan 20 éve készült, de a nemrégen lezajlott szavazás szerint még mindig ez a legemlékezetesebb filmjelenet a britek számára. Néhány szobrász elhatározta, hogy megformázzák ezt a jelenetet, igaz ezúttal egy frekventáltabb helyen, a Hyde Park tavában gázol a Bridget Jones, A király beszéde és az 1995-ös film főszereplője.

Három szobrász kéthónapos munkája kellett a körülbelül 365 cm magas Darcy alakjának az előkészítéséhez. A szobrászok vezetője szerint a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy hitelesen tudják ábrázolni a nemes és jóképű, de ugyanakkor zárkózott és büszke Darcy jellemét. Ez a szobor egy igazi egyvelege lett az eddig ismert összes Darcy ábrázolásnak.

Az alkotók szerint, valószínűleg maga Jane Austin sem bánná legismertebb hősének újfajta látványát, hiszen ő maga is sokat sétált a Hyde Parkban, a tó körül. A tervek szerint a szobor februárig a Hyde Parkban marad, majd utána átkerül könyvszerinti helyére, a Lyme Parkba.

A szobor egyébként egy új tévéműsor sugárzásának alkalmából készült el.