Rekordot döntött a turisták száma Spanyolországban

Basílica de Santa María la Real de Covadonga (Kép: spain.info)

A legnagyobb érdeklődést továbbra is a britek tanúsítják Spanyolország iránt, a legtöbb turista, több mint 15,7 millió, tavaly az Egyesült Királyságból érkezett. Őket követik a franciák 11,5 millióan, és a németek 10,3 millióan.

Spanyolországban a turisták túlnyomó többsége a pihenés és a szabadidő eltöltésének lehetőségét keresi, 58 millióan ezzel a céllal utaztak a mediterrán országba a múlt évben.

A növekvő érdeklődés mellett sincs változás abban, hogy a külföldiek többsége Katalóniára kíváncsi. Tavaly 17,4 millióan jártak a kelet-spanyolországi autonóm közösségben, ezzel 3,7 százalékos növekedést produkálva. A második legtöbb turistát, 11,7 milliót, a Baleári-szigetek fogadta, a harmadik legvonzóbb hely Spanyolországban a Kanári-szigetek volt: 11,6 millió külföldi látogató választotta.

Spanyolországban a turizmust tartják a gazdaság egyik húzóágazatának, a GDP 11 százalékát adja, így a látogatók számának növekedése is hozzájárult ahhoz, hogy tavaly a dél-európai ország 3,2 százalékos gazdasági növekedést produkált, amelyre nyolc éve, a gazdasági válság óta nem volt példa.