Továbbra is Franciaország a külföldi turisták elsőszámú célpontja

"Zárójeles év marad 2016 a merényletek, a viharok és a szociális megmozdulások miatt" - hangsúlyozta Jean-Marc Ayrault külügyminiszter a délnyugat-franciaországi Biarritzban egy konferencián. "Franciaország mint célpont visszaesett, de a külföldi látogatói számokról készült első becslések azt mutatják, hogy még mindig a világ elsőszámú turisztikai célpontja", az Egyesült Államok és Spanyolország előtt - tette hozzá.

A tárcavezető üdvözölte, hogy a kormány és a szakma képviselőinek erőfeszítései a francia turizmus hírének javítására sikeresnek bizonyultak a 10 millió eurós promóciós kampánnyal.

"A japánok visszatérése volt a valódi tét" - hívta fel a figyelmet.

Az elmúlt két évben 238 áldozatot követelő franciaországi iszlamista merényletek miatt a japán turisták jelentős része mondta le Franciaországba tervezett útját. A tavalyi év utolsó hónapjaiban viszont már ismét tömegesen érkeztek a turisták a szigetországból, és 2017 első negyedére hatvan százalékkal növekedett a repülőjegy-foglalások száma Japánból - jelezte a külügyminiszter.

Jean-Marc Ayrault szerint Franciaország számára most a legnagyobb kihívás az, hogy megmaradjon elsőszámú turisztikai célpontnak, és 2025-re elérje az évi 100 milliós látogatószámot.