Kategória: Konavle

A Pasjača strand Konavle községben, Popovići falu alatt található, mintegy harminc kilométerre délre Dubrovniktól és 12 kilométerre Cavtattól, a kisvárostól, amelyet a 2019. évben Európa 10 legjobb úticélja közé választottak.

A Pasjača strand az ember és a természet együttműködésének összhangját képviseli. 1955-ben jött létre, egy alagút kivájásával a tengerig, amikor a kitermelt követ otthagyták a parton, hogy a tenger hullámai azt néhány év alatt apró kaviccsá és finom homokká alakítsák. Így a Konavlei sziklák hatalmas falai alatt létrejött ez a gyönyörű strand, amely az European Best Destinations specializált portál választása szerint elnyerte a 2019. év legjobb európai strandja címet.

A strandra a sziklafalba vájt meredek úton és lépcsőkön lehet eljutni, egyes helyeken pedig kivájt alagutakon kell átmenni. Ez a kicsi, nehezen elérhető strand, és a türkizkék tenger a zord Konavlei sziklák alatt gyönyörű, fényképbe illő látképeket kínál, ezért nem meglepő, hogy a #Pasjača nagyon gyakran megjelenik a közösségi oldalakon.

Mivel a Pasjača strandon nincsenek kereskedelmi egységek, a strand azok számára ideális, akik a csendben, a gyönyörű természetben, és a rendkívül tiszta tengerben szeretnének lazítani.

Mégis, mivel a sziklák és a strand között 200 m magassági szintkülönbség van, és a strandra való leereszkedés és onnan történő felmászás egy kis kalanddal ér fel, a Pasjača meglátogatását nem javasoljuk azoknak, akiknek ez a meredek emelkedő nehézséget okozhat.

Típus: Kavicsos + homokos
Elhelyezkedés: Öbölszerű
Megközelítés: Gyalogösvény, meredek út
Parkolás: Igen
Kék zászló: Nem
Meredekség: Közepesen
Tisztaság: Átlagos
Kutyabarát: Nem
Nudista: Nem
Part szélessége méterben: 10 m
Part hossza: 80 m
Kialakítása: Természetes környezet
Víz sótartalma: Közepes
Növényzet: Erdő
KONAVLE Időjárás
Útvonaltervező