Zrće, Novalja

Kategória: Pag-sziget

A strand délkeletre található Novaljától és különleges története van, valamint a legszebb és legattraktívabb itteni strand. A parti része egy nagy kavicsos tér, amelyen több ezer strandoló fér el.

A tengerbe vezető rész úgyszintén kavicsos, a part pedig gyorsan mélyül, így a strandhoz közeli tenger mély. A strandon különböző sport- szabadidő kínálat és magas szintű vendéglátói szolgáltatás áll rendelkezésre, az attraktív szórakozó klubok pedig jó szórakozást biztosítanak egész éjszakán át.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség „Plavi cvijet” (Kék virág) kampányán belül ezt a strandot választották ki a legszebb és legrendezettebb strandnak az Adrián.

Kivételes természetes adottságainak, felszereltségének és szolgáltatásainak köszönhetően a strand megfelel az európai Alapítvány az Európai Környezetvédelmi Oktatásért szigorú elvárásainak, így 2003-tól a Kék zászlós jelzést viseli.

A strand 2 km távolságra van Novaljatól, nagy parkolóval rendelkezik, a turista szezonban pedig buszjáratok is közlekednek ide.

Típus: Kavicsos
Elhelyezkedés: Öbölszerű
Megközelítés: Aszfaltos út
Parkolás: Igen
Kék zászló: Igen
Meredekség: Közepesen
Tisztaság: Átlagos
Kutyabarát: Nem
Nudista: Nem
Part szélessége méterben: 50 m
Part hossza: 750 m
Kialakítása: Természetes környezet
Víz sótartalma: Közepes
Növényzet: Nincs
NOVALJA Időjárás