Banj városi strand

Típus: Vegyes (természetes+kiépített) Elhelyezkedés: Öbölszerű Part hossza: 150 m

Šibenik sokáig az egyetlen olyan adriai városnak számított, melynek nem volt városi strandja, így a hozzá legközelebb eső strandokhoz - Jadrija, Brodarica vagy Solaris – kishajókkal, gépkocsival vagy busszal lehetett eljutni. Ez az áldatlan állapot azonban 2012-ben megváltozott, hiszen Šibenik városa egy 12.000 négyzetméteres szép stranddal gazdagodott.

A városközponttól csupán öt percnyi sétára lévő Banj nevű strand a következőkkel várja vendégeit: sétány, vendéglátóipari létesítmények, öltözőkabin, tusok, játszóterek, strandröplabda- és kosárlabda pálya, görkorcsolya pálya és free-climbing poligon. Napnyugtával a strand nyári mozivá, koncertek, illetve más rendezvények helyszínévé lényegül át.

A strandon fürdőzők nem csupán a kristálytiszta vízben, hanem az óvárosra és a 2000-ben UNESCO Világörökségi kinccsé nyilvánított Sz. Jakab-katedrális kupolájára nyíló pazar kilátásban is örömüket lelhetik. Ez Európa egyetlen olyan katedrálisa, amely kizárólag kőből, kötőhabarcs és fa szerkezeti elemek nélkül épült.

A Banj strand egy olyan városi strand, mely mindössze néhány perc járásra van az óvárostól.

A Banj strand 2016-ban a Horvát Idegenforgalmi Közösségtől elnyerte a legjobb horvátországi strand díjat.

Típus: Kavicsos
Elhelyezkedés: Öbölszerű
Megközelítés: Aszfaltos út, gyalogösvény
Parkolás: Igen
Kék zászló: Nem
Meredekség: Közepesen
Tisztaság: Átlagos
Kutyabarát: Nem
Nudista: Nem
Part szélessége méterben: 30 m
Part hossza: 150 m
Kialakítása: Vegyes (természetes+kiépített)
Víz sótartalma: Közepes
Növényzet: Kevés
ŠIBENIK Időjárás
Útvonaltervező