Büntetik a Cinque Terrét strandpapucsban látogató turistákat

Büntetik a jövőben azokat a turistákat, akik az olaszországi sziklás liguriai partvidék Cinque Terre Nemzeti Parkjának veszélyes ösvényein strandpapucsban járkálnak - írták helyi lapok a Nemzeti Park bejelentését idézve.
Kép: www.danflyingsolo.com

 

Aki nem a megfelelő cipőben lép az öt települést magába foglaló Cinque Terre területére, 50-2500 eurós (16 000-790 000 forint) büntetéssel számolhat. Az intézkedésre azért volt szükség, hogy elkerüljék az útviszonyoknak nem megfelelő lábbelik miatti baleseteket.

Gyakori, hogy a megsérült turistákat költséges mentőakcióval, helikopterrel kell a nemzeti park területéről kimenteni - közölte a hétvégén Patrizio Scarpellini, a természetvédelmi terület igazgatója.

Egyre nő a turistaforgalom a tengerparti sziklákra épült öt festői olasz városkában, melyeket gyalogösvény köt össze, főként a nyaranta a közeli La Speziában kikötő tengerjáró hajók utasai árasztják el a vidéket.

Az új szabályt fokozatosan vezetik be: először plakátokon és az interneten is felhívják a a turisták figyelmét a tilalomra, a büntetések csak később indulhatnak.