Így lehet idén vonattal olcsón utazni az Adriára

Tavaly, az első évben, már hatalmas sikere lett a RegioJet Prága-Rijeka járatának, amelyre körülbelül 60 ezer jegyet adtak el a szezonban. Az idén ismét közlekednek a járatok, de már Győrön és Budapesten keresztül!

Tavaly, az első évben, már hatalmas sikere lett a RegioJet Prága-Rijeka járatának, amelyre körülbelül 60 ezer jegyet adtak el a szezonban. Az idén ismét közlekednek a járatok, de már Győrön és Budapesten keresztül!

Idén május 28-án indul az első járat Prágából az Adriára. A vonat már tavaly is érintette Magyarországot, akkor a nyugat-magyarországi Csornán lehetett rá felszállni. Idén számos és sokkal kedvezőbb változás várja a magyar utasokat.

A tavalyi sikerre való tekintettel, az idén már nem 12, hanem 15 kocsival indul a járat, amelyet Zágráb után (Ogulin) szétválasztanak. Hét kocsi Split, a többi nyolc pedig Rijeka felé folytatja az útját. A teljes járaton egyszerre 650-en utazhatnak az Adriára.

Tavaly többször is gondok akadtak a szlovén határon az engedélyekkel, így az idén már nem Szlovénián keresztül közlekedik a vonat. A lenti menetrend tanulsága szerint Győrben 22:37-kor, Budapesten (Kelenföld) pedig 0:05-kor lehet rá felszállni. Visszafelé mindkét helyre reggel érkezik be a vonat.regiojet menetrend

Rijekába reggel 10:13-ra, Splitbe 13:44-re érkezik a járat. Mindkét helyről csatlakozó járatok indulnak (56 célállomásra) az Adria mentén, Montenegrótól (Budva, Kotor, Herceg Novi) egészen az Isztriáig.

A jegyek a kínálat és kereslet, valamint a szolgáltatások függvényében változnak. Jelenleg a legolcsóbb jegy Splitbe 34,9 euró, Rijekába 22,9 euró.

A vasúttársaság vállalta, hogy az utázással kapcsolatos adminisztráció megkönnyítése érdekében összegyűjti az utasok egészségügyi adatait (oltások, tesztek, stb) és azokat átadja a horvát hatóságoknak. A jegyek árát visszatérítik, amennyiben olyan helyzet állna elő, hogy a járványhelyzet miatt nem lehet utazni.

Tavaly a vonatok először heti háromszor közlekedtek, majd a nagy érdeklődés miatt nyáron augusztus végéig már naponta jártak, aztán szeptemberben ismét heti három alkalommal. A vasúttársaság nem titkolt célja a tavalyi 60 ezer utas után, hogy idén 100 utast szállítsanak.