Parkolna Horvátországban? Itt a legnépszerűbb applikáció

A koronavírus egyik országban sem robbantotta be a bevételeket parkolásból, de lassan visszatér az élet, így a parkolást segítő applikációkat is egyre többen használják.
Pagon is lehet vele parkolni

A Bmove (korábban Paydo) nevű megoldást ma már körülbelül 200 ezren használják Horvátországban. A rendszer teljesen ingyenes és a cikk végén felsorolt 77 horvát településen lehet már parkolni vele. 2022-ben változás történt az alkalmazás nevében, mostantól Bmove néven találjuk az alkalmazást. Ezzel együtt a jó hír, hogy csak a név változott, minden más változatlan. 

Zágrábon kívül manapság a legtöbbet a turisztikai régiókban (Isztria, Kvarner és Dalmácia) használják.

Az utcai parkoláson kívül parkolóházakban és más lezárt területeken (pl. repterek vagy vásárok) is lehet az applikációval fizetni.

Az applikációban először regisztrálni kell, majd a személyhez vagy céghez hozzárendelni egy bankkártya számot, vagy mindig annyit kell tölteni az applikációra, hogy fedezze a következő parkolás költségeit.

Parkolásnál rögzíteni kell a gépjármű rendszámát, majd kiválasztani a fizetendő szolgáltatást (óránkénti, napi- vagy heti díjat).

Jelenleg az alábbi horvát településeken használható: Bale, Biograd na Moru, Bjelovar, Buje, Buzet, Cavtat, Cres, Crikvenica, Čakovec, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Đurđevac, Fažana, Gradac, Grožnjan, Hvar, Jastrebarsko, Karlovac, Kaštela, Koprivnica, Korčula, Kostrena, Krk, Ludbreg, Makarska, Mali Lošinj, Marija Bistrica, Murter, Novi Vinodolski, Novigrad, Ogulin, Okrug Gornji, Omiš, Omišalj/Njivice, Opatija, Orebić, Osijek, Pag, Podstrana, Poreč, Posedarje, Požega, Preko, Primošten, Pula, Rab, Rijeka, Rogoznica, Rovinj, Samobor, Sisak, Slano, Slavonski Brod, Solin, Split, Starigrad, Ston, Sveti Filip i Jakov, Šibenik, Tisno, Tkon, Tribunj, Trogir, Trpanj, Tučepi, Umag, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vodice, Vodnjan, Vrbnik, Vukovar, Zadar és Zágráb.

Az alkalmazás letölthető Adroidra és IOS-ra. 

További részletek az alkalmazás honlapján.