A leggyakoribb turista panaszok Montenegróban

Csodás tájak MontenegróbanA Montenegrói Turisztikai Hivatal összesítette a tavalyi év felméréseit. Az országba érkező turistákat számos dologról kérdezték meg, és az eredmények továbbra is az eddig is ismert tényeket tárják elénk. Montenegró továbbra is a fiatalok körében népszerű, hiszen az ide érkező külföldiek 91%-a 55 év alatti. Az átlagos kereseteket tekintve a látogatók 65 százaléka 1000 euró (kb. 270 000 Ft) felett keres havonta.

Arra a kérdésre, hogy mi tetszik a legjobban Montenegróban, a három leggyakoribb válasz: a csodás természet, a megfelelő szállásválaszték, és a biztonságos körülmények az országban.

A leggyakoribb panaszok között továbbra is első helyen áll a szemét kérdése. A szemetes partszakaszokon kívül sokan panaszkodtak a korlátozott belföldi utazási lehetőségekre, valamint arra, hogy a helyiek közül kevesen beszélnek idegen nyelveket.

A külföldiek jelentős része (52%) továbbra is Szerbiából érkezik, őket az oroszok (15%) követik. Az Európai Unióból a vendégek 31 százaléka érkezik.