Végre! Ismét buszok járnak Herceg Novi és Trebinje között

Sokáig tartott, de végül is összejött a közvetlen buszjárat a montenegrói-boszniai határ két oldala között. Trebinje egy kedves kis város a boszniai oldalon, sokan útba ejtik, és meg is állnak útközben a tenger felé. Sokan nem, hiszen innen már közel a tenger és már inkább ott lennének. Most ők is bepótolhatják, hiszen már könnyen lehet egynapos kirándulásokat tenni.

A két város között nyolc évvel ezelőtt szűnt meg a közvetlen buszos kapcsolat. A két város önkormányzata sokat dolgozott azon, hogy ismét visszaálljon a rend, és idén januárban már meg is állapodtak mindenben. Sajnos, eddig tartott, amíg a két ország illetékes közlekedési minisztériuma megadta a szükséges engedélyeket.

Trebinje, itt sosincs hideg nyáron :) Kép: http://trebinjeturizam.com

Herceg Noviból a Blue Line cég busza, Trebinjéből pedig az Ubla Tours járata hozza majd az utasokat. Mindkét cég nagyon óvatos az új járattal szemben. Bár napi több járatra szólnak az engedélyek, egyelőre napi egy járat indul mindkét irányból. Herceg Noviból reggel nyolckor és este 21:10-kor vissza. Trebinjéből reggel nyolckor és este nyolckor vissza.

Az óvatosságot az is mutatja, hogy a jegyeket – egy irányba – öt euróért árulhatnák a busztársaságok, de az elején 3 eurós (a boszniai oldalról 6 KM) bevezető árakon lehet utazni. A tervek és a további buszok már készen állnak, igény esetén azonnal újabb buszokat tudnak indítani.

A képet a trebinjei helyi turisztikai hivatal honlapjáról szereztük. Az érdeklődők ezen az oldalon csodás képeket találnak a városról és környékéről.