Split – Szafari a tengeren

A spliti tengerszakaszon nemrégiben mutatták be a legújabb adrenalin növelő elfoglaltságot – a tengeri szafarit, melyet az idei turisztikai idénytől próbálhatnak ki a Dalmáciában tartózkodó turisták. A Brači-csatornában megtartott szafari-bemutató a Jugo nevű tradicionális fa vitorláshajóval megtett túrával vette kezdetét.

Noha az új adrenalin-kaland kirándulás szlogenje úgy hangzik, hogy „takes to the limit”, a kiránduláson részt vevők biztonsága mindenekelőtt való. Éppen ezért választották a piacon lévő legjobb vízi járművet, a biztonságos és robusztus Tornado gumicsónakot, melyet a bármely időjárási körülmények között történő biztos mentésre és egyéb profi feladatok végrehajtására terveztek. A Tornado gumicsónakkal történő száguldás leginkább a hullámvasutazáshoz hasonlítható. 

A legújabb adrenalin kirándulás szervezője, az Adria Extreme ezen felül 24 órás szállítási szolgáltatást is kínál Dalmácián belül. A vendégeket képzett hajóskapitányok várják, akik a szárazföld és a sziget közötti forgalmat bonyolítják. A programban Šolta, Brač, Hvar, Pakleni otoci, Vis, Biševo, Korčula, Mljet és Lastovo szigetek érintésével 15 közép-dalmáciai helyszín – eldugott öblök, világítótornyok és strandok - felkeresése szerepel. Ezen felül a szigeteken lévő kisebb helyi jellegű éttermekbe is szerveznek látogatást. 

(Horvát Idegenforgalmi Közösség)