Krk-sziget: nem marad meg a csodás kilátás az új hídról

A terveknek megfelelő ütemben haladnak a szigetet összekötő híd felújításán. Talán a legsajnálatosabb változás, hogy ez eddigi kilátás teljesen eltűnik a hídról az újonnan épített kerítések miatt.

A tavalyi szezonunk egyik legnépszerűbb cikkének bizonyult a 40 éves Krki híd történetét röviden bemutató írás. Az sem volt egy népszerűtlen döntés, hogy tavaly nyár óta nem kell fizeti az átkelésért a hídon.

A híd felújítása a tervezett rendben történik. Jelenleg hétközben egy sávon zajlik a forgalom, hétvégenként már két sávon. Június 18-ig ez marad a forgatókönyv, aztán ideiglenesen szüntelenek a nagyobb munkálatok és szeptemberig 2 sávon lehet átautózni a hídon.

A legnagyobb változásnak az tűnik, hogy híd külső kerítését kicserélték egy sokkal modernebbre, biztonságosabbra, strapabíróbbra és kevésbé karbantartás igényesre. A híd két oldalára kerülő külső kerítéseken kívül az autók sávjait és a gyalogos forgalmat is kerítésekkel választják el. Ez azt jelenti, hogy autózás közben már nem lehet többé csodálni a Kvarner-öböl szépségeit.

Ez azt építkezés főmérnöke is megerősítette és tisztában van vele, hogy ez sokaknak csalódást okoz és felkészültek a várható "reklamációkra". Ahogy a vezető fogalmazott: nem akartak kompromisszumot kötni a biztonság kérdésében, mindent ennek rendeltek alá, még a kilátást is.

Az építkezés dandárja szeptember 15-én folytatódik, és valamikor a következő nyár előtt végeznek mindennel.